RSS

Semestersummering

24 Jul

Jodå, jag hade ju tänkt skriva blogg under semestern. Då när man har så himla mycket ledig tid, då ska det väl hinna bli hur många kloka (och mindre kloka, jag erkänner) reflektioner som helst. Tsss. Som om man inte har fullständigt fullt upp med att lata sig? Dessutom verkar det inte riktigt funka att mobilmaila inlägg längre, så där sket sig även den möjligheten. Har några opublicerade, men skickade, inlägg i min mobil. Ska skriva in dem så här, manuellt liksom, när jag hinner.

Tänkte bara snabbt summera semestern innan den fullständigt faller i glömska. För er som väntat otåligt sen mitten av juni – jag vet att ni är många därute. Eller. Nåt.

Hämta dottern på Bromma, grilla, bada i Lundsjön, grilla lite mer, läsa bok, leka hemmafru. Hoppsan… redan onsdag!? Tvätta, packa.

Flyga till Spanien för en veckas vistelse i Empuriabrava. Varmt, lägenhet utan luftkonditionering men fyra pooler vid hotellet och havet 150 meter bort. Tredje dan trampar dottern på en sjöborre (på sandstrand – så osannolikt att det självklart händer oss) och det är så klart lördag så alla läkarmottagningar är stängda. Kör till grannbyn, hittar en snäll läkare som plockar ut ett tjugotal taggar ur dottern, som skakar av smärtan men biter ihop och klarar av det med bara pyttelite lokalbedövning vid de djupaste taggarna. Tack o lov får hon bada och gå på foten direkt, så semestern fortsätter som planerat. Sol, bad, mat och läsning. Besök på vattenland. Men vi undrar lite var den traditionella spanska maten finns? Måste väl vara mer än paella och gazpacho, eller? Veckan går fort, som brukligt.

Hem för snabb mellanlandning – läs: tvätta alla kläder och packa ihop igen. Styvdottern till sin mamma, sambon jobbar men jag och dottern kör till Skåne. Jag är restrött redan innan resan, men kör på i bra takt – godisstopp i Gränna piggar upp – och hinner lagom till himla trevlig trettifemårsfest och dan efter en väldigt nykter tjejmiddag. Dottern hos sin pappa under tiden. Sen till sommarstugan för mer bad, läsning, matlagning i stilla takt. Plockade fläder en kväll och gjorde god saft som alla ville ha en flaska av. Skulle gjort mer…

Efter en vecka ansluter sambon och styvdottern – jag och dottern tar en shoppingtur innan vi hämtar dem på tågstationen. Sista semesterveckan lika lat som de föregående, fast vi hinner faktiskt med ett besök på Bakken och middag hos goda vänner utan att helt förta oss.

All in all en riktigt skön semester – och kidsen har knappt bråkat alls. Hurra för det. Inte jag och sambon heller. Hurra för det med. Nu brukar ju inte jag och sambon bråka, men faktum är att det här har varit den första semestern i min nya familj som känts så gott som uteslutande positiv. Hoppas jag kommer ihåg det här nästa vår och faktiskt kan se fram emot nästa semester – istället för att ha ångest för att det blir veckor med bråk, gnäll, friktion och allt annat än avkoppling och återhämtning.

Vädret har ju också varit utan anmärkning. Lite för varmt kanske, men hej – man får väl offra sig!?

Förra veckan avrundade vi sommarledigheten med att först jobba tre dagar, sen ha långhelg på Gotland. Bara jag och sambon. Vi hann med konsert med Smaklösa och övernattning på vandrarhem vid havet, strosade en dag i Visby och åt delikat middag på kvällen innan vi somnade på hotellrummet sen lyxig frukost och lite mer promenad i varmt Visby innan vi åkte österut för lördagskvällens storslagna femtiårsfest. Söndagen var seg – lång sovmorgon, sen några timmar på stranden innan vi flög hem igen.

Nu är semesterdagarna så gott som slut, och jag jobbar heltid igen. Nästan helt ensam på kontoret. Varmt är det dessutom. Men tack och lov har jag roliga uppgifter att ta itu med, så tiden går fort ändå.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 24 juli 2006 i semester, styvfamilj

 

2 svar till “Semestersummering

  1. Helena M

    25 juli 2006 at 7:40

    FLÄDERSAFT? Utan MAJA? Hur gick det till?

     
  2. Annika

    25 juli 2006 at 8:18

    Tss. Man gör ju inte flädersaft i en saftmaja! Flädersaft gör man i en hink (eller stort höganäskrus om man råkar ha ett sådant).

    40 blomklasar
    2 kg socker
    3 citroner
    60 g citronsyra
    2 liter vatten

    Skiva citronerna. Varva citron, blommor, socker och citronsyra i en stor (ren!) hink. Koka upp vattnet och häll över. Rör om. Täck hinken med en handduk, ställ lagom svalt i 5-7 dagar. Rör om varje dag, tills allt socker löst upp sig.
    Sila. Lös upp lite natriumbensoat (minns inte mängen – kolla på förpackningen) i lite av saften (värm en aning i mikron först, så går det lättare) och häll ner i resten av saften. Rör om.
    Häll upp på rena flaskor.

    Ger cirka 4 liter saft.

    Förvara gärna saften i frysen. Har man den i en burk kan man skrapa loss precis lagom mycket för ett glas eller en bringare.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: