RSS

Raring kollega på denna spindelväv tomt

15 Sep

Ok. Ni vet när man försöker översätta något och man inte riktigt är säker på om det heter si eller så på det andra språket. Så man gissar och det blir kanske lite fel, men i huvudsak förstår man ju ändå vad det ska stå. Kanske ens lilla felbedömning orsakar spridda fniss, men inte värre än så.

Det här är en helt annan liga. Jag har just återhämtat mig från skrattkramperna. Bara att försöka reda ut vad det står i originaltexten (på engelska, för övrigt) är en ansträngning. Svenskan blir… tja, lite poetisk faktiskt. Nästan så man ser djupet i den. Bergman i faggorna, rent av?

Moahahahaha. För er njutning, helt ocensurerat och i fullständigt skick – det går inte att plocka godbitarna helt enkelt:

Raring Kollega

Välkomnande till ADP spindelväv tomt och tack själv för visande intresse i ADP. Du kan aldrig har hörde av oss , och ändå vi er den hurtigt växandet Dental Gemensam inne om Syd-England. Jag skulle lik till ger du en inblicken in i ADP , vem vi er och var vi de/vi/du/ni är gående. Från dess ödmjuk början som få kirurgi i Söder London inne om sen nittio , vi er nu en om störst skaffa av dental bekymmer inne om Syd-England med 34 kirurgi och en annan tjugo planera för sekunden halva av 2003. På grund av utbredande vi har något mycket speciell positionen igenom 2003 för progressiv Tandläkaren på vår kvalitet öva sig i London och Söder England. De här positionen de/vi/du/ni är passande för båda nyligen kvalificerad och upplevat Associera eller Assistenten. ADP erbjudande den tandläkaren tillfälle till utveckla deras karriären , till öva sig tandläkaren i högt professionell miljön , i utmärkt lokaliseringarna , och åstadkomma hög förtjänst. ADP skaffar förste klasse oberoende och NHS dental bekymmer i modern , brunn – utstyrt med , fullt ut databehandlat öva sig. ADP erbjudande under dess ny kontrakt : Fast och ny tålig listerna Hög förtjänst potential ( med ny vågskålarna upp till 60%) Oberoende , Privat och NHS Garanterat minimum inkomst för tre månaden Utmärkt stav slå sig ihop Klinisk friheten Riskera uppskattning loppen med det DDU Hjälp av en inre Klinisk Rådgivaren Med det advent om ny kontrakt på ‘Options för Ändra vi tro på och JAG citera en ledaren medlem av vår yrke ADP vilja bli idealen placerat till drive kontor med den ny PCT företagsledning och vilja gör mycket väl. Långt från varelse oroat omkring den ny filmmanuskriptet du borde bli sett vidarebefordra till den med något välbehag. Vi er säker så pass inom vår Grupp vi har tillfälle passande för du , huruvida du er en kollega eller assistenten sett för en ändra och huruvida du er sett för god livsform lokaliseringarna sviten till en familj med god skola , eller din intressen de/vi/du/ni är ståta med berättat , sett för utmärkt ståta med facilititer och utomhus livsstilen , eller en yngre tandläkaren sett en vibrera stor stad läge. Behaga ta det tid till läsa något om vår det förflutna cirkulär likvid aktivare PDF arkivera och finna ut lite mer omkring oss. Vid förde in i loggboken i med det lösenord och förbrukaren namn försynt till du , du vill ha ingång till delen om spindelväv tomt inte inne om offentligheten domän. Blick genom informationen siden på den här spindelväv tomt finna en läge vilken dräkten din livsform och , komma i kontakt med oss via email eller telefonera till oss. All sporra de/vi/du/ni är behandlat i sträng förtroende. din uppriktigt

Martini Mayhew
Äldre Klinisk Rådgivande


Och nej. Det är inget skämt. Brevet finns på riktigt, har skickats ut till intet ont anande svenskspråkiga tandläkare (som jobbar i England, får man förmoda) och finns även på nätet. Sök på ”raring kollega” så hittar ni det. Och kanske fler godbitar… ;o)

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 15 september 2006 i trivia

 

Ett svar till “Raring kollega på denna spindelväv tomt

  1. Molly

    16 september 2006 at 9:51

    Jag skall aldrig mer klaga på min svengelska. Vi svenskar ÄR duktiga på andra språk och kan förmodligen fler än många andra. Uppenbarligen. :)

    Jag tycker nästan början är bäst ”Raring kollega”. Hahaha!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: