RSS

Dofter

15 Jun

Schersmin och paradisbuske står i full blom. Hela uteplatsen doftar ljuvligt, och dofterna smyger sig in i huset också när man har fönster och dörrar öppna. Underbart!

I en kruka har jag satt fyra sorters mynta: chokladmynta, ingefäramynta, äpplemynta och ananasmynta. Egentligen var jag mest ute efter chokladmynta, men de andra sorterna lät kul och hade dessutom vackert bladverk, så nu har jag en myntarabatt i kruka. Kanske vågar mig på att flytta ut den på friland senare under säsongen. Hur som helst så doftar också den, fast mest när man går nära och rör vid.

Men roligast i trädgården är den nyfixade rabatten längst uteplatsens plank. Som jag givetvis fotograferat och allt, men inte hunnit skriva om. Där står fyra malvor, bland annat, och de växer så det knakar. En har börjat blomma, de andra har massor av knoppar. Malva är min nya älsklingsblomma! <3

Mormorsrabatten däremot ser lite sorglig ut. Pionerna är underbara, men resten… tja, mycket har inte överlevt snigelangreppen förra året, tyvärr. Några lupiner sticker upp, men inga blommor på dem än. Löjtnantshjärtat blommor. Resten… nada. Får nog göra en ny plan.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 15 juni 2008 i trädgård

 

Ett svar till “Dofter

 1. Anna

  22 juni 2008 at 17:48

  En liten varning om myntor… De sprider sig ännu värre än citronmeliss. Har vi upptäckt. Och det hjälper inte att plantera i hink. Har vi också upptäckt.

  Bara så du vet. ;-)

  KRAM!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: