RSS

Hemma igen

11 Okt
Här får man inte bada ens om man är en bystig blondin från Malmö

Vi har haft det alldeles underbart i Rom. Så många intryck. Vi har gått och gått och gått, vi har ätit enkla goda middagar på uteserveringar, vi har förundrats över hur väl trafiken flyter, vi har druckit dyr espresso, vi har sett oräkneliga fontäner och kyrkor, jag har haft lätt panik på väg upp till Peterskyrkans topp (men utsikten var fin), vi har sovit gott, vi har åkt tunnelbana och tvåvåningsbuss, vi har sett ruiner och mosaiker och monument, vi har… så mycket! Rom är en charmig stad som vi gärna ser mer av – man hinner ju inte allt på fyra dagar, även om vi hann med nästan alla de klassiska sevärdheterna: Colosseum, Forum Romanum, Campo di Fiori, Piazza Navona, Peterskyrkan och Vatikanmuseerna inkl Sixtinska kapellet, Pantheon, Spanska trappan (the Spanish trap – den ultimata turistfällan?), Capitolium och pompösa Victor Eammanuel-monumentet. Samt mycket mer.

Men tusan så trötta vi är idag. Hade tänkt göra en massa idag, men kroppen har liksom stannat av. Och lite avslaget blir det inte bara av att det känns höstgrått utomhus utan också av att älsklingen fått problem med sitt öga och nu sitter på S:t Eriks ögonakut. Han har haft ögoninflammation och tagit medicin i en vecka, men tyckte det kändes konstigt fortfarande så idag gick han in till optikern för att de skulle kolla, och då ser det ut som nån slags angrepp på hornhinnan. Låter jätteläskigt.

Och själv har jag hosta, vilket känns lite fånigt i jämförelse, men det bidrar till segheten idag. Men jag har å andra sidan läst ut ”Himmel över Everest” av David Lagercrantz, en bok jag tyckte var lite trög i början men sen inte kunde lägga ifrån mig. Mycket spännande!

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 11 oktober 2008 i resa, semester

 

4 svar till “Hemma igen

 1. Molly

  11 oktober 2008 at 15:59

  En dag skall jag också till Rom. Japp, det står på min att-göra-lista. :)

  Usch för ögonangrepp! :( Hoppas att det försvinner fort.

  *kramar*

   
 2. Anna

  11 oktober 2008 at 19:29

  Det låter härligt! (Allt utom angreppet på ögat och förkylningen…) Vi har tänkt oss till Rom någon gång i framtiden nu, men väntar nog tills Matilda är stor nog att också uppskatta en sådan resa. (Eller så åker vi utan henne… :oP

   
 3. Sanna

  12 oktober 2008 at 6:58

  Rom är fantastiskt! Jag slogs av hur varenda byggnad tycktes härstamma från Romartiden (lite klotterangripna)!

  Tråkigt att ni skulle bli sjuka efteråt bara :(

  KRAM!

   
 4. Monni

  14 oktober 2008 at 18:39

  Hälsa J att han ska krya på sig!!!
  Förövrigt följer vi gärna med nästa gång ni åker dit…

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: