RSS

Huvudsakligen

25 Mar

Med risk för att ni missar min lilla omröstning nedan (fast det gör ni så klart inte nu när jag påmint er, eller hur!) så vill jag bara säga att jag är så inihelvete trött på min huvudvärk. Och av min huvudvärk. Fem gånger på akupunktur har inte gjort nån större skillnad. Kanske för tidigt att döma ut nålarna, men jag känner att mitt tålamod är lite på upphällningen. Vilket kan bero på att jag är så trött. Kanske borde gå vidare, men vet inte riktigt… hur… när… var…

Samtidigt försöker jag låta bli att oroa mig, mestadels genom att försöka förtränga eländet – inte helt lätt, huvudet värker ju hela tiden, men man kan ju liksom låtsas lite och tänka på en massa andra saker istället. Vilket också gör det där med att gå vidare lite svårt, förstås, om man aktivt låter bli att tänka på det. Undviker dessutom att tokgoogla på huvudvärk, för jag vill inte riktigt veta att det kan vara tumörer eller andra otäcka saker. Eftersom det förhoppningsvis inte är det. Eftersom om det skulle vara det så är det alldeles för jobbigt att tänka på – speciellt så länge man inte vet ändå. Om ni förstår hur jag menar.

Och jag tycker det är svårt att hantera alla välmenta frågor och tips om jag tänkt på bettskenor (ja), massage (ja), huvudvärkstabletter (doh!), synkontroller (ja), yoga (njae), skiktröntgen (hjälp!), söka specialistvård (vardåhurdå?), ta långa promenader (ja) och så vidare. Kanske för att svaret nästan alltid är ja, jag har tänkt på det mesta och testat/testar det mesta, så det blir svårt att med tacksamhet ta emot tipset som ju liksom inte är något tips. Ja, så länge ingen kläcker det där ultimata som enkelt och snabbt löser problemet – men tro mig, jag har väldigt lite hopp om det just nu.

Men även viss omsorg blir svår att hantera, de där ”men stackars dig, så här kan du ju inte ha det!”-uttrycken. För det triggar min egen oro, att andra oroar sig. Och så känner jag mig pressad att stilla den andres oro med några lugnande (klämkäcka) ord, medan jag själv inte alls känner mig lugn just då. Samtidigt hade det ju varit konstigt om ingen hade brytt sig, då hade jag väl haft svårt att hantera det istället.

Summa summarum kan man väl säga att läget är frustrerat på flera olika plan. Och värkfyllt.

Annonser
 
15 kommentarer

Publicerat av på 25 mars 2009 i akupunktur, frustration, huvudvärk

 

15 svar till “Huvudsakligen

 1. Anna

  25 mars 2009 at 17:27

  Har bara en kommentar (för att undvika irriterande goda råd (jag förstår!)): Du gör helt rätt som låter bli att googla en massa. Min gamla make (heh!) brukar alltid säga ”att oroa sig för något som inte hänt är som att betala ränta på ett lån man inte har tagit ännu”. Och det har han ju rätt i… (Dessutom får man ju bara träff på tråkigheter när man googlar. De som inte har några problem lägger ju inte precis ut en site på internet där det står ”jag hade ont i huvudet hela dagarna, men det var inget farligt”.)

  KRAMAR!!!

   
  • Annika

   25 mars 2009 at 18:48

   Om jag blir av med det här eländet och det inte var något farligt så ska jag banne mig skriva så på nån sajt! Till exempel här på min blogg.

    
 2. Anna

  25 mars 2009 at 20:05

  :)

  Gör det!!!

   
 3. Molly

  25 mars 2009 at 20:28

  *kramar*

   
 4. Tinselflickan

  25 mars 2009 at 22:00

  Stor, stor kram!! Förstår att det måste vara jobbigt!

   
  • Annika

   27 mars 2009 at 8:25

   Tack!

    
 5. Karin L

  26 mars 2009 at 9:46

  Kommer med ytterligare råd, som förmodligen inte hjälper! Men specialist är ett måste tycker jag. Och då skulle jag nog rekommendera en neurolog. En sådan får man gå till för att utreda migrän och det har att göra med att dom då utesluter allt annat med nervsjukdomar och tumörer och sånt. Så en neurolog!!! Hoppas du blir bättre snart!

   
  • Annika

   27 mars 2009 at 8:25

   Ska ta upp det med husläkaren. Tack för tipset.

    
 6. Monni

  26 mars 2009 at 12:18

  Jag tycker oxå det är dags för en specialist nu. Om inte husläkaren skriver remiss, är det fullt legitimt att sätta sig på lämplig akutmottagning. Nu är det banne mig din tur att få hjälp – det finns så mycket löst folk som uppsöker akuten, men inte behöver egentligen. Du behöver!
  Stor kram!

   
  • Annika

   26 mars 2009 at 13:57

   Jo. Jag vet. Men akuten… har inga bra minnen från akuten, bara oändligt lång väntan på obekväma stolar, hungrig och trött och beblandad med allt från smittbärare till skadade. Eländes elände. Får mer huvudvärk bara jag tänker på det.

   Men jag vet. Jag ska! (Fast först provar jag husläkaren…)

    
 7. Sanna

  26 mars 2009 at 14:12

  Fast jag kan inte låta bli att tycka jättesynd om dig. Fy FAN, rent ut sagt. Jag vet alltför väl hur vidrigt det är att gå runt med skallebank.

  Värsta stora kramen!

   
  • Annika

   27 mars 2009 at 8:25

   Tack! :)

    
 8. Anka

  26 mars 2009 at 17:54

  Det är asjobbigt med folk som tror att de sitter inne med det ultimata tipset. En kompis till mig hade lock för ena örat i TVÅ MÅNADER och alla hon berättade det för tipsade henne om att hålla för näsan och blåsa. Douh!

  Kram från Super-Anka (jag ska ta och mejla dig oxå, jag vet att jag är sämst på att höra av mig)

   
  • Annika

   27 mars 2009 at 8:24

   Åh, mail! Ja! Och träffas…? Jaaa!

    
 9. E

  27 mars 2009 at 22:05

  Jag tycker också synd om dej, herregud… huvudvärken är ju Herre på Täppan just nu! Så kan du inte ha det, marsch iväg till Farbror Doktorn! Och kan inte Farbror Doktorn hjälpa får han banne mej hitta på en annan Farbror Doktor (kolla vilken sexistisk syn jag har på doktorer!!) som kan hjälpa! Basta! :0)

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: