RSS

Några ev förhastade slutsatser från en monter

05 Jun

Står som utställare på en fackmässa (med vidhängade kongress) i dagarna tre och har det dessvärre lite tråkigt. Inte så många besökare av det slag vi hade önskat, nämligen svenskar som är intresserade av att vi marknadsför vår nationella kongress. Istället väldigt många andra nationaliteter, och säkert en jättebra mässa/kongress för deltagarna. Men alldeles för mycket dötid för mig, alltså.

Så vad roar man sig med då? Jo, en helt ovetenskaplig undersökning som påbörjades efter en kommentar från en som faktiskt stannade till vid vår monter. Och hitintills håller hypotesen:

Kvinnor från sydeuropa, och i synnerhet Italien, har ca 10 cm högre klackar än nordiska kvinnor, som nästan uteslutande har låga, för ändamålet (hela dagar med mycket stående och gående) lämpade skor. Även i Nederländerna är bekväma skor betydligt mer populärt än höga klackar, medan de baltiska länderna spanar mot de sydländska trenderna när de väljer skor.

Kan tillägga att kläderna oftast matchar skorna – till höga klackar ses snäva kjolar och dräktjackor (och mycket smycken, mycket smink), medan låga klackar ofta matchas med lösare och mer fritidsbetonade jeans/linnebyxor/capribyxor och tunikor eller t-shirts (samt mer naturell sminkning, men gärna nagellack och bijouterier). Fast oftare skiljer sig kläderna än skorna – svenskor i kjol och kavaj här även de lägre klackar, och italienskor i jeans har högklackade sandaletter.

Fotnot (!): nationalitet i det här fallet baserar sig enbart på vilket land som står på namnskylten. Jag har inte forskat om några etniska ursprung.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 05 juni 2009 i i största allmänhet

 

Ett svar till “Några ev förhastade slutsatser från en monter

  1. Molly

    05 juni 2009 at 17:37

    Jag tror på din hypotes till 100%! :)

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: