RSS

Jo alltså, vi skulle bara

14 Jun

Vi hade ett gammalt fult badrumsskåp på en vägg. Vitt sent Ikea-70-tal med jalusidörrar där jalusierna med jämna mellanrum lossnar och trillar av, och dörrarna inte går att stänga eftersom de sitter snett. Det borde ha bytts ut för länge sen, men en del saker blir inte gjorda. Man tänker att man ska göra om hela badrummet kanske. Sen. När man har råd och ork – och vet hur det ska se ut istället.

Men eftersom jag dessutom saknar plats så behövde jjag ytterligare några hyllor i badrummet. Eller från början letade jag efter ett skåp, men alla badrumsskåp är så himla fula alternativt skamlöst dyra. Så jag bestämde mig för hyllor, så ska jag leta korgar/lådor att ha prylarna i sen. Och då kunde vi ju samtidigt plocka ner det fula skåpet och sätta en hylla där, med nya fina handdukskrokar. Älsklingen sa att om jag bara bestämde träslag och storlek, så skulle han fixa.

Så vi handlade hyllplan igår (ekstavs), sågade till dem och oljade in. Jag tömde det utdömda skåpet. Imorse plockade vi ner skåpet och de gamla krokarna. Och insåg att vi måste måla om väggen – för det gamla skåpet hade klibbat fast så att delar av masonitskivan satt kvar i väggen hur vi än skrapade. Och så syntes det ju att resten av väggen är betydligt skitigare än där skåpet satt tidigare. Och då måste man ju måla alla väggar, och lika bra att ta taket också när man ändå är igång. Tur vi hade färg kvar sen tidigare ommålning.

Och vem kommer på att limma fast krokar OCH skruva fast dem? Delar av väggen försvann när vi lossade stången som duschhanddukarna hänger på. Klisterkuddarna som satt mot kakel satt helt enkelt kvar.

Så idag har vi (men mest jag eftersom älsklingen jobbar hemifrån idag) skrapat bort lim, tömt resten av badrummet, tvättar väggar, spacklat, täckt över allt som inte går att flytta och nu ska jag måla ett första lager. Sen ska det torka och kanske vi behöver måla en gång till, vi får se. Elementet behöver också målas, men det har jag ingen färg till, så jag får väl leta sån sedan.

Och så står man där och tänker att när vi ändå måste måla om kanske man skulle måla annat än vitt? Men vilken färg då? Och hur noga ska vi vara – vi har ju planer på att göra om hela badrummet, kakla om och köpa bättre badkar och så. Kanske ha golvvärme. Fast inte just nu. Men vi kan ju inte vänta med ommålningen ändå, för det ser för jävligt ut just nu.

Vi som bara skulle skruva upp några hyllor. Att man aldrig lär sig.

Annonser
 
3 kommentarer

Publicerat av på 14 juni 2009 i hemmet, hoppsan

 

3 svar till “Jo alltså, vi skulle bara

 1. Anna

  14 juni 2009 at 21:15

  Känner igen det där. Varför blir det alltid så?

   
 2. elvatolv

  16 juni 2009 at 7:55

  Men det är ju bättre att göra något än att sitta och vänta på bättre tider…

   
 3. Molly

  18 juni 2009 at 20:11

  Hahaha! Hahaha! Det hade ju jag kunnat talat om för er. Som sagt, tredje lägenheten som jag renoverar.

  *kramar*

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: