RSS

Vårkänsla

02 Apr

Sitter på verandan i sommarstugan. Egentligen är det nog lite kallt att sitta ute, men solen värmer en aning och resten av värmen står fleecetröja, fleecebyxor och halsduk för. Fåglar kvittrar i buskar och träd, på långt avstånd hörs sommarstugeljuden: en bil som kör förbi på stora vägen, barn som skrattar borta i nån annan stuga, ett litet flygplan högt ovanför, två cyklister som kör förbi på grusvägen. Suset av en stilla vind i trädtopparna.

Inte ens här i Skåne är våren riktigt på plats.Ingen lövsprickning, men gröna blad sticker upp ur jorden: krokus, påskiljor, scilla, pärlhyacint är på gång. Mors kärleksört har små gröna bladrosetter. Ett svagt skimmer av fläckvis nygrönt i gräsmattan. Och strålande sol. Man bara måste sitta ute även om man blir kall om näsan.

Har dessutom skrivit klart ett av tre föreningsprotokoll som är på vänt. Fastnade med protokoll nummer två.Tänkte utgå från förra årsmötesprotokollet, en pdf-fil. Visar sig att i min ominstallerade laptop har jag inte nån pdf-läsare. Att ladda hem 28 Mb via mobilmodem tar väl en halv dag. Jag får nog improviseraprotokollskrivandet istället. Bara tanken på att få dem klara känns skönt avslappnande.

Tänkte även passa på att byta några cyberord med älsklingen som är kvar i Saltis, nu när jag ändå sitter vid datorn. Visar sig att jag inte heller har nån messenger installerad. Men vad är det här för stenåldersdator!? ;)

Tja. Får väl göra som man gjorde förr i tiden: Ta en kopp kaffe, luta mig tillbaka och baravara. Det är ju faktiskt sånt man gör som allra bäst här i sommarstugan.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 02 april 2010 i vårtecken

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: