RSS

En miljon lönnar

11 Apr

Har ägnat stora delar av helgen åt trädgården. Äntligen, säger den forna trädgårdsanalfabeten. I går var det jämngrått och bara några grader över nollstrecket, men vi var ute ett par timmar ändå. Krattade löv, klippte bort nedvissnade blomstänglar och blad i rabatterna, högtryckstvättade uteplatsen. Vi fick ge upp när händerna var så kalla att fingertopparna började domna bort.

I dag har solen strålat och då blir det genast varmare. Så då har det varit mycket mer lustfyllt. Forsythian som totalbeskars förra året (20 cm från marken) blev lite mer  urglesad, och vår gigantiska schersmin blev totalbeskuren till hälften. Tar vi allt har vi ett gigantiskt ingenting precis intill uteplatsen, det känns lite trist. Vi tar andra halvan av busken nästa år. Har även rensat bort typ en miljon små lönnskott som växer precis överallt: i rabatter, på grusgångar, i gräsmattan – fast de sistnämnda struntade jag i, dem får gräsklipparen ta hand om.

Det sticker upp mycket grönska runt om i trädgården. Blåsippeknoppar har jag hittat. Krokus, snödroppar, vintergäck och scilla blommar eller visar knoppar. Påskliljorna skjuter blad. Pionerna börjar titta upp, likaså jättedaggkåpan och nävorna.

Och bäst av allt: Vi åt lunchen på uteplatsen, och nu sitter jag på uteplatsen igen med datorn i knät – klockan halv sju. Lite kallt om nosen, men ändå så himla skönt. Fågelkvitter och sol, och överallt i grannträdgårdarna är det folk utomhus också. Nästan så att man har glömt att det snöade i måndags.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 11 april 2010 i trädgård, växter, vårtecken

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: