RSS

All choklad smakar inte lika gott

18 Jun

http://rebeccabakar.blogspot.com/2010/06/ata-brollopschoklad-med-gott-samvete.html

Nu får jag faktiskt ta och skärpa mig! Jag vet ju att om man bara ska välja ett fåtal rättvisemärkta varor så är det choklad, bananer, kaffe och te som är allra, allra viktigast. Lätt att glömma när man trött efter en veckas arbete köper lite snabbtröst på vägen hem – och kränger utan att egentligen smaka så mycket.  (Dock har jag inte köpt nån bröllopschoklad, och har inga planer på det heller)

Hur dumt som helst, för t.ex har Anton Bergh en rättvisemärkt mörk choklad som är gudagod och inte alls så löjligt dyr som (minst lika goda) Valrhona. Och det finns massor av andra sorters väldigt god choklad som även är rättvisemärkt och miljömärkt och hela middevippen.

Dags att slippa den bittra eftersmaken, så att säga. Choklad ska göra gott. På alla sätt.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 18 juni 2010 i i största allmänhet

 

2 svar till “All choklad smakar inte lika gott

 1. Anna

  19 juni 2010 at 9:58

  Heja, heja!! Försöker köpa rättvisemärkt choklad och kaffe i så stor utsträckning som möjligt, men ibland när begäret är för stort (och affärernas sortiment är dåligt) slinker det med någon annan också.

  Håller dock med en av ”kommentatorerna” på bloggen du länkade till att man inte generellt kan säga att barnarbete är dåligt. I vissa fall innebär det en möjlighet för barnen att få hjälpa till att försörja familjen, och dessutom tillbringa mer tid med föräldrarna (eftersom de ofta jobbar ihop med dem), istället för att driva runt på stan och hamna i dåligheter (vanligt i Asien t.ex….). Vet att det låter knasigt i svenska öron att barn arbetar, men alla kulturer är ju inte som vår…

   
 2. Annika

  21 juni 2010 at 13:35

  Det är väl inte själva barnarbetandet i sig som är hemskt. Barn kan väl få jobba – under acceptabla förhållanden och förutsatt att de samtidigt får gå i skola, får sova rimligt många timmar per dygn och gå på toaletten och få sjysst betalt och så vidare. Barn jobbar ju även i Sverige.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: