RSS

Så himla typiskt

13 Feb

Älsklingen är ibland en sån manlig stereotyp. Som idag när vi, för första gången på över ett år, var på Ikea och han redan efter en kvart känner sig trött och matt. Men skärp dig, människa! Kan man åka skidor en hel dag kan man banne mig kolla grejer på Ikea i några timmar. Vi åt rejäl frukost innan vi åkte, och efter en timme åt vi lunch på Ikea dessutom. Snacka om mental blockering – tror han började bli matt redan i torsdags när vi bestämmde att vi skulle åka. Vi, tillsammans, bestämde att vi, tillsammans, skulle åka. Köpa en del smågrejer plus kolla på stolar och byrå och lite annat. Tillsammans. Då får man hacka i sig att det tidvis är lite trångt där och att det är lite kö på restaurangen också. En gång om året.

Och sen när jag ynkar mig över hur jobbigt det är att gå i affär efter affär för att leta och ev prova kläder i en massa provrum. Då har han ingen som helst förståelse. Det kan väl inte vara så jobbigt…

Annars har det varit en bra helg. I går hann vi gå en lång promenad och förbluffas över hur otroligt mycket snö det kom torsdag-fredag. Snöröjningsvallarna är drygt meterhöga, tidigare var de bara några dm höga. I trädgårdar och på allmänningar låg det tjockt med orörd snö och gnistrade i solen. Riktigt fint. Lite jobbigt att gå där det inte var snöröjt bara. Har träningsvärk i fotlederna, men det är säkert nyttigt på nåt vis.

Veckoplanering och handling är också fixad. Here goes:

SÖNDAG
Täljstensbiff med aioli, bearnaise och ev en sås till. Sallad.

MÅNDAG
Grillad lax med sauce vert och sallad.

TISDAG
Fläskpannkaka à la lchf (utan mjöl alltså)

ONSDAG
Köttbullar med gräddsås, kanske lite lättkokt blomkål till eller bara vår vanliga sallad

TORSDAG
Äter jag rester eller en omelett, medan älsklingen går på krogen

I går åt vi festkyckling – ett recept jag fick från vännen Ulrika för många år sen men helt hade glömt bort, tills jag hittade det härommånaden och insåg att det var superperfekt för lchf-menyn.

Festkyckling, 3-4 port

500 g kyckling(lår)filé
2 dl riven ost (allerum präst eller annan sort med smak)
2 dl creme fraiche
50 g rökt skinka, strimlad
3-4 msk hackad persilja
1 msk dijonsenap

Strimla kycklingfiléerna och bryn i smör och/eller olja. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsfast form. Blanda ihop resten av ingredienserna till en kräm. Bred över kycklingen. Gratinera i ugnen 20-25 minuter (tills det får fin färg) på 225 grader.

Kan alltså ätas till ris eller potatisklyftor eller nåt annat gott. Eller så äter man det som vi gör – med bara en sallad till. Fast då räcker det inte till lika många.

Om man har fettskräck kan man byta ut creme fraichen mot lätt eller lättare variant, och osten mot en med lägre fetthalt. Då blir det inte lika krämigt, men antagligen nästan lika gott.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 13 februari 2011 i lchf, mat, meny, recept

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: