RSS

Rött är tyvärr inte det nya svarta

09 Maj

Men vad är det med årets pollensäsong? Så här allergisk har jag inte varit sen tonåren, då jag ägnade stora delar av helger och sommarlov i mitt rum i sommarstugan istället för utomhus (där far envisades med att klippa gräsmattan hela tiden… kändes det som…). De senaste åtta åren har jag tagit mycket effektivare mediciner och börjat medicinera redan i februari för att få bäst effekt. Så jag har blivit bättre och bättre år för år.

Tills nu. Nyser, snyter mig och torkar rinnande ögon hela jäkla tiden. I förra veckan trodde jag att det var en förkylning också, för det började värka över bihålorna. Men värken släppte och jag tror det var allt snytande som gav mig värk, snarare än en infektion. Känner till och med av det i luftvägarna; segt att andas ibland, och då tar jag alltså även mediciner mot det.

Så efter en helg med strålande väder kom kollegorna tillbaka till kontoret solbrända och med solsken i blick. Själv har jag tillbringat tiden inomhus med få undantag och är blekare än vanligt, uppiffat med rödsprängda ögonvitor och rödfnas runt näsa och ögon, och ackompanjerat av mer snytande, snorande och ögonrinn. Känner mig vårfräsch.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 09 maj 2011 i vårtecken

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: