RSS

Finbesök

19 Jul

Våra rådjur är tillbaka i trädgården. Det har väl varit lugnt och skönt medan vi var bortresta i flera veckor. Och de har två små kid med dig. Så söta!

Mamma och pappa rådjur har mognat och blivit rätt coola. Människor är till exempel inget som skrämmer dem i första taget.

Igår strosade de lugnt fram till min nya rabatt precis vid verandan och började tugga på kärleksörten (det som finns kvar). Jag öppnade verandadörren och gick ut. Vanligen sticker de direkt bara man öppnar en dörr eller knackar på fönstret. Nu bara lyfte de på huvudet och tittade på mig medan jag tog några steg mot dem och såg ut som de tänkte ”eh, jaha, var det nåt, eller?” – sen fortsatte de äta mina blommor. Var tvungen att vifta med armarna för att de skulle ge upp och lunka iväg till bortre änden av trädgården.

Just nu ligger pappan bakom en buske. Ser hans rumpa och han såg mig när jag klev ut, men ligger lugnt kvar. Gissar att resten av familjen också är i närheten, men har inte sett dem än.

Det är rätt coolt att ha rådjur som är så nära. Och än har de bara tuggat på en enda blomma, så jag är mest fascinerad och glad.

Sniglarna däremot… Morr.

Korrigering en stund senare:
Vuxenrådjuren parade sig just mitt framför ögonen på mig. Inga fladdrande gardiner här inte. Något säger mig att detta inte är samma tvåkidsföräldrar som var här igår. Eller passar de på när kidsen är och äter upp grannens pelargoner, kanske?

Annonser
 
3 kommentarer

Publicerat av på 19 juli 2011 i skadedjur, trädgård

 

3 svar till “Finbesök

 1. Sanna

  19 juli 2011 at 22:38

  Skrattar högt! Verkligen inga fladdrande gardiner…

  Lunch en dag kanske?

  Kram!

   
 2. Monni

  20 juli 2011 at 15:33

  Hahahaha! Bolibompasex på rådjursvis…

   
 3. דינה

  21 juli 2011 at 12:53

  Häftigt!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: