RSS

Det var väl ett himla gnällande här

10 Jul

På sistone har det bara låtit gnäll och ynk i bloggen. Jag ber genast om ursäkt för detta och tänker härmed tryckutjämna lite.

Den senaste veckans väder har, förutom pollenattacker, varit helt ljuvlig. Varenda kväll har vi kunnat sitta på uteplatsen, grilla vår middag och äta med utsikt över blommande och grönskande trädgård. Det är verkligen vardagslyx.

I söndags var det lite mulet och enstaka skurar, men jag satt ute nästan hela dan ändå – under tak. Läste ut en bok, drack kaffe, åt lunch, läste lite till, drack lite mer kaffe, lyssnade på regnet mot det korrugerade plasttaket, tittade på djurlivet (fåglar, rådjur, paddor, trollsländor…), pratade med älsklingen och framför allt – lyssnade på den relativa tystnaden. Ingen radio, ingen tv, inte ens spotify i bakgrunden. Bara suset från trädgården, regnet, lite trafikljud från andra sidan huset, en gräsklippare nånstans i kvarteret. Som sammet för själen.

Och här på jobbet (jodå, vissa av oss jobbar fortfarande) är det stillsamt. En hel del (roliga) grejer att göra, och ingen telefon som ringer, inga möten som avbryter mitt flow. Lunch och kaffe på innergården med ett fåtal kollegor blir som en minisemester. Musik på lite högre än vanligt – ingen som blir störd ju. Går hem med lätta steg – till uteplats och grillmiddag.

Och imorgon börjar min semester. En relativt kort semester, bara två veckor. Och väldigt lite planerat, egentligen. Ska bli härligt med ledigt, och bäst är nog att jag redan är nervarvad. Ångrar lite att jag inte tog ut mer ledigt, men nu får det bli så här. När jag är tillbaka på jobbet är det fortfarande minst en lugn vecka kvar – det ser jag också fram emot.

Jo, livet känns ganska gott just nu. Även med pollenchocker och struliga underklänningar i vågskålen.

Hur har ni det?

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 10 juli 2012 i i största allmänhet

 

Ett svar till “Det var väl ett himla gnällande här

  1. Anna

    10 juli 2012 at 15:23

    Skönt att höra! :) Här är det också bra. Det där med att kunna sitta en stund i trädgården på kvällen har verkligen varit guld värt!! Hoppas att vädret blir bättre här nere i nästa vecka (än det är nu) så att ni kan sitta ute och njuta lite då också! :)

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: