RSS

För att hålla ångan uppe

17 Okt

Det här med två månader mellan inläggen är ju inte så trevligt. Så nu gäller det att släppa den här ständiga ambitionen att skriva långt och genomtänkt. Kanske ska köra som jag gjorde häromåret: ett inlägg om dan, även om det bara blir en rad eller två vissa dagar. Vad tycker ni (få läsare som hänger kvar)?

Just nu är det mycket jobb. Kongress om en månad. Tusen lösa trådar som knytas ihop. Bollar i luften och sånt där. Min specialitet, men också min stora fälla. Jag KAN INTE göra allt, hinna allt, och dessutom med högsta kvalitet. Övar dagligen på good enough.

Hemma har vi hantverkare som har rivit ner vårt gamla vävspända tak och satt upp nytt, icke vävspänt. Taket blev skadat när yttertaket släppte in höstregn och snösmältning för två år sen. Det sprack och sen när det torkade så sprack det ännu mer. Inte så att det trillade in, bara så det blev fult. Nu stod vi inte ut längre. Och när man då röjer hela vardagsrummet på möbler så ser man hur fult det även är på väggarna. Målad strukturväv, där väven i sig är så tråkig att klockorna stannar (men det kan man väl leva med). Men färgen har mer än 10 år på nacken, så den börjar bli skitig, flagnar på vissa ställen – och på andra ställen fått märken. Vad göra? Sätta tillbaka möblerna när taket är klart och låtsas som inget? Måla om? Eller… Vi tog lite mer av besparingarna. Nu är väven täckt med bredspackel och snart ska ny, fin tapet upp. Jäklar vad fint det blir i vardagsrummet sen. Bara parketten som ska slipas också, sen är det som nytt. Men parkettslipningen får faktiskt vänta till våren.

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 17 oktober 2012 i hemmet, jobbet

 

4 svar till “För att hålla ångan uppe

 1. lfnanna

  17 oktober 2012 at 21:03

  Eller kanske ett varannan dag eller några gånger i veckan bara, men med lägre ambitionsnivå? Det behöver ju inte vara en topp-uppsats varje gång. Vi är bara intresserade av att kolla läget lite då och då! :D

   
  • Annika

   17 oktober 2012 at 21:38

   Tror jag måste bestämma mig för ett givet intervall, annars blir det inte av. Måste liksom komma igång igen!

    
 2. Helena

  17 oktober 2012 at 22:57

  Jag tycker båda är bra, vad som helst som får dig att trivas i skrivandet. Det ska inte vara ett tvång, även om det är bra med press ibland. Det behöver ju inte vara så förbannat genomtänkt och djuuupt bara för att det är långt. För egen del försvann behovet av att kortblogga, som jag gjorde mycket i början, helt med Facebook och Twitter. Skriver bara längre (och färre) inlägg numera. Men jag vill gärna ha mer av Citronankan! :)

  PS. Vi RSS-läsare finns alltid kvar, vi tröttnar aldrig trots långa vilopauser i skrivandet… DS.

   
 3. Astrantia

  17 oktober 2012 at 23:44

  Ni har gjort precis vad vi också gjorde med vårt vardagsrum nu i somras. Vår parkett får också vänta till i vår…eller ännu längre.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: