RSS

Planar skit

04 Mar

Så jag köpte två par hälsporreinlägg som visar sig passa i endast två par skor; kängorna och gympaskorna. Har fler skor där innersulan går att lyfta ur, men inläggen är så kraftiga att de ändå inte får plats – eller ja, inläggen får ju plats, men foten får inte plats sen.

Behöver skor inomhus hemma och på jobbet, och snart är det varmt ute, då vill jag inte ha kängor ute. Kan gå i gympaskorna ute, men då behöver jag andra skor inne. Vet inte om det funkar att släpa skor mellan hemma och jobbet, har en känsla av att jag kommer att glömma dem… Och sen när det blir ännu varmare vill jag kunna gå i sandaler, inte svettas i gympaskor. 

Måste alltså köpa nya skor. Och de skor som finns med plats för inläggen är inte bara dyra, de är också fula. Inläggen i sig är inte heller gratis: 600:-/par. 

Hur gör folk som drabbas av detta och faktiskt inte har råd att köpa massor av nytt? Är tacksam för att jag inte direkt behöver fundera på just ekonomin – även om det svider att lägga tusenlappar på fula saker jag inte egentligen vill ha. Jag gillar ju inte ens att shoppa skor i vanliga fall. Nu är peppen helt obefintlig. Och ännu tråkigare är att jag hade bestämt mig för att köpa ett par nya converse till våren. Det lär ju inte vara läge nu: platta, mjuka skor är helfel när foten värker. Tror inte ens de godkänns med inlägg i. 

Så hur ska jag göra, hur många par skor behöver jag? Hur lång tid tar det att läka? Ska jag vänta tills jag träffat sjukgymnasten på torsdag innan jag shoppar loss? 

Annonser
 
8 kommentarer

Publicerat av på 04 mars 2013 i i största allmänhet

 

8 svar till “Planar skit

 1. lfnanna

  05 mars 2013 at 9:40

  Jag tycker du ska vänta tills du träffat sjukgymnasten!

   
 2. ankaspringer

  06 mars 2013 at 22:40

  Jag skulle tyvärr säga absolut inte Converse. Jag har själv traskat omkring i såna två somrar nu (efter att tidigare vägrat gympadojor utanför skolgympan), antar att det är nån sorts ålderskris att jag plötsligt känner mig fin i sånt som jag såg ner på under 90-talet…

  Men i slutet av förra sommaren fick jag asont under ena fotvalvet, jag trodde att det var hälsporre men det var det nog inte. Jag diagnosticerade det som Converse-fot! Det gick över på en dryg vecka när jag bytte till… ja, vad bytte jag till? Ett par ballerinaskor från Clarks, tror jag. Mjuka och sviktande. Tror dessutom absolut inte att du får in inlägg i Converse. De är tyvärr ondska. :-(

   
  • Annika

   07 mars 2013 at 11:01

   Jag har redan inlägg i mina Converse – jag är för gammal att gå i helt platta skor, så jag köpte ett inlägg med stöd för hålfot och lite svikt under hälen. Jätteskönt. Tror nog att även mitt nya, lite mer avancerade, inlägg skulle gå i ett par Converse, möjligen behöver man gå upp en storlek. Men de är för platta ändå – jag behöver få upp hälen lite till, utan att ha högklackat. (Högklackade skor har för övrigt ingen plats alls för inlägg märkte jag i helgen när jag försökte klä mig lite fin när jag firade min födelsedag…)

    
 3. Monni

  06 mars 2013 at 22:42

  Remsandaler borde väl funka att ha inlägg i? Alltså typ såna jag har på jobbet…köpes för under 500 kr på Stadium/TeamSportia/Intersport.
  F ö tycker jag oxå du ska vänta.
  Fotvårdsspecialisten i byn rekommenderar Voltaren gel (eller annan) två ggr om dagen. Plus allt annat du redan snappat upp.
  Många hoppas-det-går-över-innan-sommaren-kramar!!! <3

   
  • Annika

   07 mars 2013 at 11:03

   Mina inlägg är inte bara tjocka utan har också kanter som liksom sticker upp och omsluter hälen. Fattar inte hur det ska gå att få dem att passa i vanliga sandaler? Men jag får väl ta en sväng runt stan och kolla.
   Voltaren gel använder jag, men det är ingen större skillnad, tyvärr.

    
 4. ankaspringer

  07 mars 2013 at 12:50

  Köpte du ”allmänna” inlägg, alltså? Det vill jag också ha! Var?

   
  • Annika

   07 mars 2013 at 12:52

   I skoaffären, kostade typ 150:-. Jättebra. Minns inte vad de heter, men de finns på Din Sko bland annat.

    
  • Annika

   07 mars 2013 at 13:20

   Hittade sulan på nätet. Enjoy Comfort heter den. Finns som sagt på Din Sko, men här är länk till Puppelinas webshop (Puppelina finns på Kornhamns torg) http://www.puppelina.com/enjoy-dam-mjuk-hal-halfotskudde/1216-0

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: