RSS

Hoppfullt

29 Nov

Har varit tillbaka hos kiropraktorn. För fötterna och för resten av kroppen. Bytte sjukgymnast efter sommaren (har jag berättat det?) och fick stötvågsbehandling. Som gjorde skillnad, fast den knappt kändes nåt alls. Blev inte helfrisk, men bättre. Sen några veckors paus. När kiropraktorn var hos oss på kontoret och gav friskvårdsmassage (ja det är sant, vi har friskvårdsmassage – inte gratis, den dras från friskvårdsbidraget, men på arbetstid, regelbundet och så himla bra. Slut på parentes)  så sa hon att mina vader och hälsenor är superspända. Så jag bokade riktig tid hos henne, för kiropraktisk behandling (det ger hon inte på vårt kontor, där får hon bara massera).

Var där förra fredagen och fick en genomgång från topp till tå, med fokus på ben och fötter. Så vansinnigt öm i vaderna att jag höll på att tugga i mig massagebänken när hon masserade. På lördagen räfsade vi löv i trädgården en stund, och det kändes bra. Några timmar senare hade jag så ont i mina ben att jag inte kunde sitta still. Dumma dumma jag som inte kan vila när jag borde. Fast sen gick det över igen, på söndagen kändes det bara som lite träningsvärk.

I går gick jag en promenad i Gamla stan. Inte en långsam, titta-i-skyltfönster-promenad, utan en rask promenad hela yttervarvet. Som jag gjorde ofta innan jag fick ont i fötterna. Det kändes så himla skönt. Inte ont i fötterna, inte ont i benen. Bara promenad. Lite trött i benen efteråt, men det är ju inget konstigt när det är första gången på typ ett år.

I dag var jag hos kiropraktorn igen. Samma genomgång från topp till tå. Plötsligt var det inte ens hälften så ömt i en av vaderna. Den andra var det fortfarande lite tuggvarning på, men inte i närheten av förra veckan. Blev så glad. Sen gjorde hon en slags gungning av höft och ryggrad, och varnade för att jag kunde bli lite groggy. Men jag var så energisk, så det märkte jag inte. Ett hopp har liksom tänts. Två gånger till inbokade, till att börja med.

Tog en liten lunchpromenad, åt godaste falafellunchen. Gick en sväng på julmarknaden, köpte extralånga ljus till adventsstaken. Jobbade vidare med statistik och databasfiler, löste problem. Och sen bara tjoff så slog tröttman till. Huvudet kändes för tungt för nacken att bära upp. Inte ens pepparkaka och kaffe hjälpte till. Flexade ut och åkte hem.

Just nu känns det som träningsvärk i precis hela kroppen. Men jag tänker att det är kroppen som reagerar på behandlingen, och det är bra. Inte förkylning. Inte.

Målbilden: till våren ska jag gå långpromenad runt Skogsö när löven spricker ut, blåsipporna blommar i varenda glänta och solen värmer i söderläge. Då ska jag sitta där, på klippan som skjuter ut i vatten, dricka termoskaffe och lyssna på vattnet som kluckar.

Annonser
 
7 kommentarer

Publicerat av på 29 november 2013 i längtan, plantar fasciit

 

7 svar till “Hoppfullt

 1. kajsvensson

  29 november 2013 at 21:25

  Hurra! Ser ljuset i tunneln!

   
 2. Sara Johansson

  29 november 2013 at 22:36

  Åh nu blir jag ju gladare än gladast här :)
  Har också hittat en ”undergörare” som har i princip fått ordning på min sargade axel som gjort ont sen jag var 19….. ”det här har du gått med länge” konstaterade han och gav den en omgång så jag svor och skällde. Men OJ vilken skillnad. Och jag har passerat många läkare, sjukgymnaster och massörer…..som alla sagt till mig att det är ”kroniskt” och ngt jag får leva med. Heja Annika!!!

   
  • Annika

   29 november 2013 at 22:52

   Hurra för dig och din undergörare också!

    
 3. Dina

  30 november 2013 at 12:07

  Vad härligt x2!
  1 – att det börjar bli bättre
  2 – målbilden
  :-)

   
 4. lfnanna

  03 december 2013 at 15:35

  Kul, kul, kul! :) Hoppas att de inte var förkylning, utan bara behandlingen. Jag mådde skumt efter mina besök hos kiropraktor för ett par år sedan, så det kan säkert ha varit det!

   
 5. Monni

  03 december 2013 at 21:20

  Åh vad härligt att läsa! :)

   
 6. Kraka

  13 december 2013 at 11:24

  Låter som en fantastisk målbild! Jag kan riktigt känna hur solen värmer och hur gott kaffet smakar.
  Trevligt att det börjar komma allt fler inlägg i bloggen också. Har tittat och läst, men inte befunnit mig i situationer att jag kunnat kommentera (på jobbet, på språng någonstans med bara mobilen osv).

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: