RSS

Julen varar än till fasta

06 Jan

Efter flera veckors frossande i julbord, julfikor, julgodis, mellandagsrester, bjudmat med tillhörande efterrätter och gottebord, nyårsmeny, dageneftermeny, resgodis osv mm etc – var det idag dags för tvådag igen. Som i 5:2 alltså. Vilket innebär att jag bara äter middag, resten av dan dricker jag vatten, kaffe och te.

Älsklingen och jag har kört detta sen i somras, och det funkar så himla bra, men vi insåg att sista veckorna på året funkar det inte. För mycket som kräver planering och uppoffringar. Så vi har haft några veckors paus.

Trodde det skulle bli en riktigt tuff dag idag, efter allt ätande i tid och otid. Men det har gått som en dans. Var inte hungrig förrän framåt 18-snåret. Faktum är att det kändes rätt skönt att pausa lite idag.

Dagen avslutades med grillad lax och grönsaker. Gott! Och ja, hade kunnat äta mer så klart – när jag väl börjar äta kickar hungern in på allvar (vilket är huvudanledningen till att jag inte delar upp kalorierna över dan som man också kan göra).

Imorgon börjar nästa vardagsutmaning: att äta gott och nyttigt MEN avstå de där små extragrejerna, som pepparkaka till kaffet, bröd till maten osv. Hoppas det går lika bra som dagen idag.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 06 januari 2014 i i största allmänhet

 

Ett svar till “Julen varar än till fasta

  1. lfnanna

    07 januari 2014 at 10:30

    Ja, idag börjar verkligheten igen. På många olika sätt…

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: