RSS

Fluffet

13 Mar

Ibland får jag såna där fluffuppgifter. Fluff = inte helt tydligt vad som egentligen ska göras, vad uppdraget är, utan det får jag liksom lösa själv – och när jag gjort det så kommer nån ha åsikter om att det var inte så vi hade tänkt. Fast jag har frågat femton gånger.

Problemet är ju att de som lämnar över uppgiften inte själv vet vad de vill, det är därför det blir så fluffigt. Och det finns liksom sällan tid för lite terapifrågor i såna situationer: Vill ni/vi verkligen göra detta? Varför? Vad vill vi/ni uppnå? Och viktigast av allt: om ni/vi inte kan svara på föregående frågor: ska vi verkligen göra det – eller hellre lägga tiden på något vi faktiskt vet att vi vill…? (kan man ha två kolon i samma mening? Ja, tydligen)

Blir tokig på såna uppgifter, försöker verkligen verkligen pressa på tydlighet, men det går inte alltid. På jobbet blir argumentet ofta att du är ju projektledare så det är väl lämpligt att du tar hand om detta. End of discussion, kan tyckas. Om man inte är enveten och återkommer med samma följdfrågor igen och igen: då kan det faktiskt hända att uppdragsgivaren antingen ger upp, eller faktiskt kan förtydliga.

Värre är det när man ger sig själv en sån där fluffuppgift och inte ens upptäcker det.
Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 13 mars 2014 i i största allmänhet

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: