RSS

Bra saker händer

28 Okt

Var på min allra första tjejresa i helgen. Fyra ganska nyfunna väninnor begav sig till Prag och delade rum (”svit”). Lite läskigt det där att resa med personer man aldrig rest med. Tänk om nån visar sig ha mycket märkliga vanor? Om det blir bråk om hur länge man får vara i badrummet? ÅOm nån snarkar så ingen annan kan sova (och om denna nån är jag – värst av allt)?

Men trots att en stackare blev magsjuk sista natten var det inga problem alls att vara tillsammans dygnet runt. Tvärtom. Vi är uppenbarligen välanpassade, smidiga, flexibla vuxna som kan hantera allt från för få speglar och eluttag till akutsjuk väninna som kanske inte ens kan ta sig till flygplatsen (fast det kunde hon) utan att bli ovänner. Hurra för oss!

Fötterna, som jag börjat känna av igen, tejpades och orkade med allt promenerande. Och viktigast av allt: vi stressade inte. Inget hetsigt race för att se allt. Några få sevärdheter hanns med, men flera av oss hade redan sett mycket vid tidigare besök, så det var inte högprioriterat. Istället kunde vi strosa, kolla lite affärer, dricka glühwein, besöka konstigt chokladmuseum med ekivoka chokladprodukter, beundra vackra hus, dricka drink på takbar, testa marknadssnacks. Bara vara. Åh vad jag behövde det. Och så åt vi ljuvligt god mat. Alltså herregud! Första kvällen ostron och diverse skaldjur. Andra kvällen en italiensk meny med tryffelpasta som var det stoff sagor skapas av. Prag är inte bara knödel…

Och allt detta var egentligen bara kringverk. För i centrum fanns så mycket skratt, så många viktiga samtal, att jag lagrat energi för flera veckor framåt. Det var ju grejen.

Detta måste vara den första i en rad av kommande tjejresor. Allt annat vore synd och skam.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 28 oktober 2014 i i största allmänhet

 

2 svar till “Bra saker händer

 1. Sara Johansson

  28 oktober 2014 at 22:18

  Helt underbart! Mer sånt :D

   
 2. Helena

  04 november 2014 at 17:50

  Tjejresor for the win, alltså. Måste snart åka på en, känner jag.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: