RSS

Dagen efter

16 Nov

Så. Då var årets kongress klar. Den jag projektleder. Arbetet med nästa års kongress är redan påbörjat, och det är så klart en del kvar av årets jobb också i form av utvärdering, statistik och summering. Men idag och två dagar till tar jag mig friheten att njuta av att årets evenemang är avslutat, och att det blev lyckat på många sätt. Har sugit i mig beröm och njutit när besökarna sett glada och nöjda ut.

I onsdags hade vi cocktailparty för sisådär 300 personer på Grand Hotel, som blev superlyckat – och med fantastisk personal på Grand så jag behövde bara kolla biljetterna när gästerna kom. Sen kunde även jag dricka vin, äta kanapeer och framför allt – dansa med kollegorna i tre timmar. Kanonbra coverband och när de tog paus kopplade vi in Spotify med ”min” danslista från bröllopet – och då dansade ännu fler. Det var jag i hemlighet lite extra glad över.

Torsdag till lördag har jag i princip inte varit utanför dörrarna på Stockholmsmässan. Har varit på språng största delen av tiden, fixat, löst problem, scannat biljetter, haft möten, kollat så det funkar, stått i vår kongressbyrå, pratat med nya och gamla affärsbekanta, packa upp och packat ihop, beställt blommor och kaffe, hållit koll på föreläsare, pratat med Johan Rheborg och Per Naroskin (som båda föreläste) och blivit lite starstruck.

Stegräknaren landade på cirka 9000 steg om dan, vilket ju är rätt bra med tanke på den rätt begränsade ytan jag varit på. Har haft förmånen att få bo på hotellet intill, så jag kunde äta hotellfrukost och sen gå direkt till mässan utan att ta på mig ytterkläder. Skönt att slippa stiga upp fem på morgonen för att kunna vara på mässan innan halv åtta…

Idag har jag inte jättemycket energi, ska villigt erkännas. Och efter några dagar i torr mässluft är läpparna spruckna, ögonen svider en aning, rösten sviktar lite pga torr i halsen. Och kroppen känns lite öm, speciellt fötter, ben och rygg – har ju knappt suttit ner. Men det var det faktiskt värt, och jag vet att det går över. Tar det lugnt idag, vilar huvudet och stretchar musklerna.

Imorgon ska jag börja en detoxkur, som innebär att jag i två veckor tar bort kött, socker, koffein, alkohol, processad mat och gluten. Ja, en del av det har jag ju redan undvikit rätt mycket i ett par år (gluten och socker), men det ska bli spännande att äta köttfritt i två veckor. Kommer att äta fisk en eller två gånger i veckan, i övrigt blir det mycket nytt och gott. Så jag har uppbådat lite energi och börjat göra en meny och inköpslista för de närmaste dagarna. Känns verkligen som att jag behöver nystarta, får lite nya rutiner för kosten. Fast i förmiddags när jag var så trött, så trött, så undrade jag allvarligt hur jag tänkte när jag bestämde mig för att finplanera detta just idag – dagen efter kongress. Men nu känns det rätt ok ändå. Inte så svårt, eftersom jag har recept och tips, och det mesta kunde göras i soffan.

Imorgon ska jag också på Sturebadet. Löser in ett presentkort från min födelsedag för att få njuta av Samezen-behandling. Ska bli sååå himla skönt och lyxigt.

I övrigt har jag mest planerat att vara hemma, titta på tv-serier eller läsa eller bara njuta av tystnaden ett tag. Man hinner tyvärr inte jättemycket på tre lediga dagar, men så jag har försökt planera så lite som möjligt och bara låta det bli som det blir. Tror att det är det jag är mest i behov av efter hektiska veckor med massor av måsten och deadlines och tider att passa.

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 16 november 2014 i i största allmänhet

 

4 svar till “Dagen efter

 1. Helena

  18 november 2014 at 0:23

  Du är grym! Läser du förresten Green Kirchen Stories-bloggen? Många fina och nyttiga vego-recept. Och vackra bilder.

   
  • Annika

   18 november 2014 at 9:24

   Tack! Ja, den finns på läslistan.

    
   • Helena

    18 november 2014 at 12:29

    Gut. Hoppas på bilder, recept och allmän inspiration under denna period!

     
 2. Kraka

  20 november 2014 at 23:35

  Ja, det är märkligt så många steg det kan bli på liten yta. Det är inte ovanligt att jag når över 7000 en natt på jobbet.
  Kram

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: